Alkalmak, amikor már autókölcsönzés szükséges

Alkalmak, amikor már autókölcsönzés szükséges

2017. 12. 21. 11:45

Mikor szükséges az autókölcsönzés?


Ez a gondolat a legkülönfélébb helyzetekben suhan át a fejünkön, és sokszor csak tehetetlenül sóhajtozunk, mert valójában nincs gyorsan elérhető megoldás a problémánkra. De vannak olyan helyzetek is, amikor lenne, csak éppen nem gondolunk rá. Ilyen az is, amikor nem férünk be az autóba. Általában ilyenkor az első gondolatuk az, hogy talán le kellene cserélni az autót – majd a rendelkezésre álló erőforrásainkra gondolva egyből el is hessegetjük ezt az ötletet.

Pedig nagyobb járműre szert tenni nem csupán vásárlással lehet, főleg, ha nem is állandó jelleggel lenne rá szükségünk. Éppen ilyen esetekre találták ki a kölcsönzést, és a kisteherautó, mikrobusz, személyautó bérlés Budapesten és vidéken egyaránt elérhető szolgáltatás. Nem kell huzamosabb időben gondolkodni, egy napra is bérelhetők járművek. Vagy akár hetekre, ha arra lenne szükség.

Az autókölcsönzés Budapesten tökéletes alternatívát kínál a tömegközlekedés vagy a több személygépkocsi használata helyett olyan esetekben, amikor egy kisebb (vagy nagyobb) csoportnak együtt kell mozognia, legyen szó akár céges megmozdulásról, családi rendezvényről, vagy akár az ovis csoport úszásoktatásáról. A csoport könnyebben együtt tartható, az amúgy is zsúfolt városban kevesebb parkolóhelyre van szükség, jobban megkömikor egy kisebb (vagy nagyobb) csoportnak együtt kell mozognia, legyen szó akár céges megmozdulásról, családi rendezvényről, vagy akár az ovis csoport úszásoktatásáról. A csoport könnyebben együtt tartható, az amúgy is zsúfolt városban kevesebb parkolóhelyre van szükség, jobban megközelíthető a célhely, és a környezeti terhelés is minimalizálható így. A praktikus elemek mellett a társaság hangulata is sokkal jobb lesz, ha ezt az opciót választjuk. De az autókölcsönzés nemcsak Budapesten belül, hanem vidéki kirándulások, csapatépítő és egyéb tréningek, vagy családi nyaralások alkalmával is éppen ilyen hasznos lehet – sőt az is előfordulhat, hogy a helyi adottságok miatt nem is nagyon marad más alternatíva…

Hasonlóan, az autókölcsönzés Budapesten hasznos megoldás lehet, ha saját autónk nincs, vagy van, de nem megfelelő, viszont jó lenne egy összejövetelen reprezentatív autóval megjelenni. Tipikusan ilyen esküvőkön a fiatal pár autója. De a vendégek szállítására is praktikusabb lehet mikrobuszt bérelni, egyrészt a parkolóhely igény csökkentése érdekében, másrészt a hangulat fokozására. Jobban fogják érezni magukat a vendégek, ha kevesebb sofőrnek kell tartózkodnia az alkoholfogyasztástól, ráadásul elkerülhető vele a városon átkígyózó esküvői konvoj okozta dugó, és attól sem kell tartani, hogy a lámpáknál leszakadozó járművek eltévednek. Ha még sofőrt is sikerül bérelni, az már igazán hab a tortán!

Költözés, bútorszállítás esetén sem kell feltétlenül kétségbe esni, hiszen a autókölcsönzés Budapesten belül és kívül költséghatékony megoldást jelenthet ilyen helyzetekben. Főleg olyankor, amikor több címről vagy több címre kell több menetben több mindent szállítani, például kisebb-nagyobb társaság közös albérletbe, vagy éppen külön költözése esetén, újonnan vásárolt nagyobb háztartási berendezések, bútorok szállítása során, vagy más alkalmi áruszállítás esetén.

Természetesen az autókölcsönzés akkor is jó szolgálatot tehet, ha az amúgy tökéletesen megfelelő saját járművünk Murphy törvényeinek engedelmeskedve éppen olyan helyzetben romlik el, amikor igazán nem kellene.

Linkajánló

Autókölcsönzés, kisteherautó bérlés, személyautó bérlés, autóbérlés